Despre oraș

Iași este un oraș situat în regiunea de nord-est a României. Este al doilea oraș ca mărime din țară și este cunoscut pentru istoria sa bogată, moștenirea culturală și excelența academică. Iași găzduiește mai multe universități, muzee, teatre și biserici și este considerat unul dintre cele mai importante centre culturale, economice și sociale din România. Orașul are și parcuri, grădini și altele zone de agrement care oferă oportunități pentru activități în aer liber și relaxare.

Iași, România are o scenă culturală bogată, inclusiv teatre, muzee, galerii și locuri de muzică. Orașul găzduiește mai multe repere istorice și culturale, inclusiv Palatul Culturii, care găzduiește mai multe muzee, Catedrala Mitropolitană și Mănăstirea Trei Ierarhi. Orașul de asemenea găzduiește mai multe evenimente culturale și festivaluri pe tot parcursul anului, cum ar fi Târgul Internațional de Carte și Festivalul Internațional George Enescu. Universitățile locale contribuie și ele la cultura scena prin găzduirea de evenimente, concerte și expoziții. În general, Iașiul oferă o atmosferă culturală vibrantă pentru rezidenți și vizitatori deopotrivă.

iasi
iasi
iasi
iasi
iasi

Călătoria la Iași

Iași este un oraș din România și există mai multe modalități de a călători în Iași, printre care:

  • Zbor: Aeroportul Internațional Iași (IAS) este situat la câțiva kilometri de centrul orașului și este deservite de mai multe companii aeriene interne și internaționale.

  • Autobuze: Există mai multe companii de autobuz care operează zilnic rute către Iași din alte orașe din România și din țările vecine.

  • Trenuri: Iașiul este bine conectat la rețeaua feroviară românească și trenurile circulă regulat din București și alte orașe din România.

  • Driving: Iașiul este accesibil cu mașina și există mai multe autostrăzi care leagă orașul de altele părți ale României și către țările vecine.

Indiferent de modul în care călătoriți la Iași, este recomandat să vă planificați călătoria din timp, să vă rezervați transport și cazare și pentru a vă familiariza cu legile și obiceiurile locale.

Aeroportul Iași

Aeroportul Internațional Iași (cod IATA: IAS) deservește orașul Iași și regiunile învecinate, oferind zboruri directe multiple în Europa și nu numai. Aeroportul are o pistă flexibilă de 2.400 m lungime și trei terminale (T2, T3, T4) cu mai multe facilități, inclusiv restaurante, magazine și servicii de închirieri auto.

 

Deschiderea noului terminal marchează o etapă importantă în dezvoltarea Aeroportului Iași, principalul aeroport din regiunea de N-E. Din 31 martie, cu noua sa infrastructură modernă și identitate inspirațională, Aeroportul Iași se pregătește pentru o amplă transformare. Terminalul T4 are o suprafață de peste 31 de mii mp, trei niveluri și o capacitate minimă de procesare de 3,5 milioane de pasageri anual, devenind al doilea cel mai mare terminal din țară. Noul terminal este dotat cu echipamente moderne, oferă servicii de înaltă calitate și facilități în premieră. Acesta are 20 de birouri check-in, 12 sisteme self check-in, 14 porți de îmbarcare, șase filtre de securitare, trei aviobridge-uri, un salon VIP și unul de business, spații pentru activități comerciale, spații de relaxare, loc de joacă pentru copii etc.

 

Aeroportul Iași este primul și singurul aeroport din România, care a trecut printr-un proces amplu de #rebranding. Acest proces a reprezentat o călătorie transformativă ce a îmbinat perspective strategice cu sensibilitatea artistică, conturând o identitate vizuală orientată către viitor. De pe Aeroportul Iași poți zbura către 25 de destinații, pe rutele directe operate de cinci companii aeriene. Acestea sunt: Istanbul, Berlin, Dortmund, Memmingen, Barcelona, Madrid, Paris (Beauvais), Bruxelles (Charleroi), Londra (Luton), Liverpool, Dublin, Basel, Copenhaga, Billund, Eindhoven, Viena, Roma (Fiumicino), Milano (Bergamo), Veneția (Treviso), Bologna, Torino, Catania, Tel Aviv, Larnaca, București (Otopeni).